Hazır kekten çilekli tiramisu
Malzemeler- 1 paket hazır sade kek (Pandispanya)
- 1 çay fincanı sıcak su
- 2 çorba kaşığı neskafe
- 2 çorba kaşığı toz şeker
![]() |
Çilekli Tiramisu |
- 4 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 paket (200 gr) labne peyniri
- 3 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 1 kase çilek
- 1 paket ister bitter ister sütlü çikolata (Benmari usulü eritilmiş)
- 1 tatlı kaşığı kakao (Üzerini süslemek amacıyla)
Süt, yumurta, un ve toz şekeri kısık ateşte krema kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. İstediğimiz kıvama geldikten sonra ocaktan indirerek soğumaya bırakın. Diğer yandan neskafe ve toz şekeri sıcak suda eriterek ikiye ayırdığımız pandispanya parçalarının üzerlerini ıslatın. Bu arada soğuttuğumuz kremaya labne peyniri ekleyerek iyice karıştırıp blendırdan geçirin ve ilk pandispanya kekini kremayla kaplayın. Diğer pandispanyayı da üzerine koyup 2. katı oluşturup kremayla kaplayın. Üzerine çay süzgeciyle türk kahvesi veya toz kakao serpin.
Daha önceden yıkayıp hazırladığımız çilekleri benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp çıkarın ve pastanın üzerini bu çikolatalı çileklerle süsleyin. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Not: Arzuya göre pastanın arasına küp küp doğranmış çileklerden koyabilirsiniz.
Kaynak: Tarif için cicinin mutfağına teşekkür ederiz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder