Hazır kekten tiramisu
2 ya da üç katlı kakaolu pasta tabanı
250 g maskarpon veya labne peyniri
1 yumurta
3 su bardağı artı 1 çay bardağı süt (700 ml)
4 yemek kaşığı un
2 yemek kasığı neskafe
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sade kakao
Yapılışı:
Bir tencerede orta ateşte 500 ml (2 su bardağı + 1 çay bardağı) süte un, şeker ve yumurtayı ekleyip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp labne peyniri ekledikten sonra çırpın.
Kalan bir su bardağı sütü ılıtın. Neskafeyi süte ekleyip eritin. Birinci kat pasta tabanını servis tabağına yerleştirin. Kahvenin üçte birini kaşıkla üzerine gezdirip ıslatın. Kremanın üçte birini kekin üzerine yayin. Aynı işlemleri tekrarlayarak 3 katman hazırlayın.. Üzerine kakaoyu ince bir kat olarak serpin. Buzdolabında üç dört saat dinlendirdikten sonra servis edin.
Kaynak: Tarif için Yeşil mutfağa teşekkür ederiz
çookgüzel herkes denemeli
YanıtlaSilyaptım dinlensiz yiyelim bakalım nasıl olmuş
YanıtlaSilBende yapacam malzeme almaya gidiyorum
YanıtlaSilçok pratik ve çoook lezzetli :)
YanıtlaSilbende yaptım çok güzel oldu teşekkürler tarif için :)
YanıtlaSilgüzelll
YanıtlaSilşimdi yapıyoruz inşallah güzel olur
YanıtlaSilevet çok güzel oluyor ben hep çocuklarıma yapıyorum
YanıtlaSilnescafe yerine normal kahve olmaz mı?
YanıtlaSilTeşekkürler
Orijinal tiramisu zaten normal kahveyle yapılıyor. Elbette kullanabilirsiniz zaten tiramisunun temel mantığını kavradıktan sonra her şekilde evdeki malzemeleri kullanarak tiramisu yapabilirsiniz.
YanıtlaSil16 yaşındaki kuzenim yapacak bu nedenle gayet kolay bir tarif :) teşekkürler..
YanıtlaSil