28 Mart 2012 Çarşamba

Oktay usta çilekli tiramisu

Kasede çilekli tiramisu 

(6 Kişilik)

Bu tarifi oktay ustadan aldım onun tarifinde tek kat kek ve neskafe kullanılıyordu. Kedi dilinin daha güzel olduğunu düşündüğüm için kek yerine kedi dili kullandım ve 2 kat yaptım. Neskafe de biraz ekşi tat veriyor bu nedenle çileğin tadını tam almak amacıyla neskafe yerine türk kahvesi kullandım. Oktay usta kakonun görüntüyü bozacağı için koyulmamasını önermiş. Ben kakao koyarak denedim biraz oktay usta tarifinden uzaklaştı ama siz nasıl arzu ederseniz öyle yapabilirsiniz.

Tiramisu Malzemeleri (200ml lik su bardağı için)
  • 12 kedi dili bisküvi
Islatmak için
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı standart demlenmiş türk kahvesi (Neskafe kullanırsanız 1 su bardağına  2 yemek kaşığı neskafe olmalıdır.)
çilekli tiramisu, tiramisu tarifi, oktay usta tiramisu
Oktay usta çilekli tiramisu
Krema malzemeleri
  • 800 ml süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket labne peyniri (200gr)
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
Süslemek için
  • 1/2 kg çilek
  • Kakao

Yapılışı
1-) Tencereye sütü, şekeri, nişastayı, unu, yumurta sarısını ve vanilyayı koyup karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişen karışımı biraz soğuttuktan sonra (ılık hale gelsin) labne peyniri ekleyip bir birine yedirin..

2-) 3 çorba kaşığı toz şekeri ve 1 su bardağı kahveyi karıştırın. Kedi dili bisküvileri ikiye kırıp kahveli suya batırıp suyunu süzdükten sonra kaselere yerleştirin (Bu işlemi biraz hızlı yapın sulu bisküvi olmasın).

3-) Çileklerin yarısını küp küp doğrayıp bisküvilerin üzerine paylaştırın. Kremayı bisküvilerin üzerini örtecek kadar kaselere dökün. Diğer kedi dillerini yine kahveli suda ıslatarak 2. bir kat oluşturun ve kalan kremanın tümünü kaselere paylaştırın.

4-) Üzerini kakao ile süslemek isterseniz önce çay süzgeciyle üstünü örtecek kadar kakao serpin daha sonra çilekle süsleyin. Kakao serpmeden de doğrudan çilekle süsleyebilirsiniz. Dolaba kaldırıp enaz 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

1 yorum:

  1. Bu tarif güzel bir tatlı tarifi olabilir Tiramisu denmez

    YanıtlaSil