İtalyan Usulü Tiramisu
- 2 Yumurta
- 50 gr şeker
- 50 gr Mascarpone peyniri
- Bir fincan espresso yoksa kahve (neskafe kullanabilirsiniz.)
- 1 gr pudra kahve ( Kahve yerine kakao kullanabilirsiniz, kahve biraz acı olur)
- 5 gr şarap likörü (Marsala,Porto) Yoksa kahve likörü de oluyor.
- 2 adet Savoiardi (bisküvi)
Krema yapımı
- Yumurtaların sarısını bir kaseye beyazlarını bir kaseye ayırın
- Yumurta akını köpürüp kar gibi olana kadar çırpın.
- Yumurta sarısına şekeri ilave edip limon sarısı olup koyulaşana kadar çırpın. Bu karışımın içine maskarpon peynirini ilave edip karıştırın. Son olarak yumurta akını da ilave edip tekrar karıştırın.
- Karışımı 1 saat dolapta dinlendirin.
Tiramisunun hazırlanışı
- Bir tabağıa 1 çay bardağı kahveyi ve 2 tatlı kaşığı likörü dökün.
- Başka bir tabağın altına krema sürün.
- Kedi dili biskivüleri kahve likör karışımına batırıp çok fazla bekletmeden kremanın üzerine yerleştirin. Kedi dili bisküvilerin üzerini tekrar kremayla kapatıp bir katman oluışturun. Aynı işlemi tekrar ederek 2. katmanı oluşturun.
- Pasta bittikten sonra süsleme amacıyla çay süzgecinin içine kakao koyup pastanın üzerine süzgece hafif hafif vurarak serpiştirin.
Danyel kahve likör karışımı için önce 1/5 daha sonra 1/10 oranını veriyor. 1/10 oranı 100ml lik çay bardağına 2 tatlı kaşığı likör koyup üzerine dolana kadar kahve ilave edildiğinde oran tam olarak yakalanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder