26 Mart 2012 Pazartesi

Tiramisu keki sünger kek

Tiramisu keki

Bu tarif pasta yarışmasında birinci gelen pastanın kekinin tarifi. Tiramisu ile güzel bir uyum sağlıyor. Islatıldığında çökme yapmadığı gibi sıvıyı iyi tutuyor. Şimdiye kadar tadan herkezin beğenisini kazandı, öyle umuyorum ki sizin de hoşunuza gidecek.

pandispanya tarifi
pandispanya
Tiramisu keki tarifi (Sünger kek) (200ml lik su bardağı için)
Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu (5gr)
Yapılışı
4 yumurtayla 1 su bardağı toz şekeri mikserle köpürtüp sertleşinceye kadar çırp. Başka bir kapta nişasta, un, kabartma tozunu kaşıkla karıştır yumurtanın üzerine dökerken kaşıkla karıştırmaya devam et. Derince bir fırın kabını yağla unla ve karışımı dök önceden ısıtılmış 170 derece fırına sür yaklaşık 30 dakika sonra pişmiş olacaktır. Kekin pişmiş olduğunu anlamak için kekin merkezine kürdan batırıp çekin kürdana herhangi bir bulaşık olmuyorsa  pişmiş demektir.

Not: Keki bir gece önceden pişirip hazırlayın 3-4 saat dinlendikten sonra buz dolabına kaldırın. Ertesi gün dolaptançıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekletip kullanırsanız daha iyi sonuç alırsınız.

Daha fazla malzemeli biraz daha aromalı başka bir pandispanya tarifi

3 yorum:

  1. İçinde yağ yok, pandispanyalarda genelde yağ kullanılmıyor:)
    Tarifi denedim, teşekkür ederim paylaştığınız için. Blogumda bahsedeceğim.

    YanıtlaSil