Kedi dili bisküvi tarifi
Kedi dili bisküvisi gözenekli yapısı nedeniyle suyu çok iyi emer ve geri bırakmaz bu nedenle sünger bisküvi - kek olarakta adlandırılır. Bu tarifi tüm tarifler sitesinden aldım. Şimdiye kadar yapan herkez çok memnun. Kısa süre önce kedi dili almak için markete gittiğimde İtalya,dan geldiği için gümrükte problem çıktığını hiçbir yerde bulunmadığını söylediler bu gibi durumlarda evde yapabilirsiniz.
 |
Kedi dili bisküvi |
Malzemeler (240ml lik bardak için)
- 4 Yumurta (Sarısı ile beyazı ayrılmış)
- 2/3 Bardak şeker
- 7/8 Bardak un
- 1/2 Çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı
- Fırını 200 C dereceye kadar ısıtın.
- 2 kat yağlı kağıdı fırın telinin üzerine yerleştirin.
- Pasta süsleme çantasının ağzını 1,5 cm ayarlayın
- Yumurta beyazlarını bir kaba alın beyazlaşıp köpürene kadar çırpın pamuk gibi bir görüntü alacak. Daha sonra 2 yemek kaşığı şekeri ilave edip koyulaşana kadar çırpmaya devam edin.
- Başak bir kapta yumurta sarısı ve kalan şekeri karıştırıp rengi açılıp, kıvamı koyulaşana kadar çırpın.
- Yağlı kağıdın üzerine un ve kabartma tozunu eleyin.
- Yumurta akı karşımının yarısını, yumurta sarısı karşımına ilave edip karıştırın. Yeni karışımı una döküp yoğurun. Kalan yumurta beyazı karışımını da hamura ilave edip tekrar yoğurun.
- Hamur sıkma aparatına alıp yağlı kağıda parmak uzunluğun da sıkın. 8 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder