Gerçek tiramisu tarifi
Bu tarif tiramisunun ilk keşfedildiği İtalya,daki Le Beccherie restoranta aittir. Malzemeler ve yapım tamamiyle gerçek tiramisu tarifidir.Tarif restoranta uygun olduğu için evde yapmak isteyenlere, oranlar korunmak suretiyle yeniden ölçeklenmiştir.
![]() |
İlk tiramisunun restorantta sunum şekli |
Tiramisu tarifi “Le Beccherie” Restaurant (1981)
Malzemeler- 12 yumurta sarısı
- 1/2 kg şeker
- 1 kg mascarpone peyniri
- 60 Kedi dili bisküvisi
- Yeteri kadar Espresso
- Yeteri kadar kakao
Ev için yeniden ölçeklenmiş tarif (20cmX20cm lik tepsi için)
Malzemeler (6-8 kişilik)- 6 yumurta sarısı
- 250 gr şeker (Mümkünse pudra şekeri)
- 500 gr Mascarpone peyniri
- Yaklaşık 36 kedi dili bisküvisi (İtalyan savoiardi bisküvisi)
- Espresso kahve (500ml civarı)
- Toz kakao (Süsleme için)
2- Mikser yada tel çırpıcı kullanarak yumurta sarısını ve şekeri bir kasede karışımın rengi limon sarısı olup kıvamı koyulaşıncaya kadar çırpın.
3- Daha sonra maskarpon peynirini bu karışıma ekleyerek kaşıkla karışım pürüzsüz olana kadar bir birine yedirin.
4- Kedi dili bisküvileri sıcak espressoya batırıp çekin çok fazla içinde tutmayın bisküviler dağılabilir. Bu şekilde tepsinin tabanına bir katman yapın. Üzerine maskarpon, yumurta sarısı ve şekerden oluşan karışımı kaşık yardımıyla yüzeyini örtecek şekilde yayın. Daha önce yaptığınız gibi kedi dili bisküvileri espressoya batırarak ikinci katmanı yapın. Bu katmanın üzerine de yine karışımı kaşıkla yayın.
5- Çay süzgecine kakaoyu koyup hafif hafif vurarak pastanın üzerini kapatacak şekilde kakao tozunu serpin. Daha sonra dolaba kaldırın en az 3-4 saat dinlendirin bu sürede tüm tatlar bir birleriyle özdeşleşcek daha güzel bir pasta ortaya çıkacaktır.
Ustanın kendi sitesinden tarifi inceleyebilirsiniz.
çok yararlı teşekkürler
YanıtlaSilFaydalanmanıza sevindim. Orjinal terif tüm tarifler içerisinde en iyilerden biri. Orjinali denemeden tiramisu yedim dememeli.
YanıtlaSilAyrıca kedi dili tiramisu da çok dikkatimi çekti denicem.
YanıtlaSilOrjinal tarifi verdiğiniz için ne kadar teşekkür etsem azdır. Bana avm de bir satıcı neden yapmakla uğraşıyorsun hazırı daha ucuza mal oluyor demişti şimdi ona şöyle demek isterdim onun yalnızca adı tiramisu, oysa ben gerçek tiramisu yemek istiyorum.
YanıtlaSilyumurtaların pişmemiş olması sağlıkla ilgili bi problem yaratır mı acaba? teşekkürler..
YanıtlaSilÇiğ yumurta ile yapım konusunda titiz olduğum için özellikle konuyu açıklama gereği duydum. http://www.tiramisutarifi.com/2012/03/cig-yumurtali-tiramisu-yapimi.html
YanıtlaSilYukardaki adresten ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Yumurta kaynağınız güvenliyse kışın sorun olmayabilir. Yaptığım araştırmalarda dünya çapında yapılan şikayetler genelde yazın yapılmış kış başvurusu görmedim desem yeridir. Bu konuda kesin birşey söylemek zor bazı kaynaklar riskin çok düşük olduğunu söylüyor bazı kaynaklar ön ısıl işlem öneriyor. Ben herikisinide yapıyorum ancak verdiğim linkteki kurallara uyarak. O makaleyi okursanız ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Hoşçakalın.
Slm herbiseyi yazmissiniz ama yumurtanin beyazini mikserle cirpip kopuk kivamina gelene dek cirpacaksin dolaba koycaksin ters cevirip dusmeyene denk sert ollcak sonra bu kopugu yaptigin karisima tahta kasikla karistircaksiniz yavas yavas
YanıtlaSilSn. adsız orjinal tarifte yumurtanın beyazına yer yok sizin tarifiniz danyelin tarifiyle uyuşuyor isterseniz ona göz atın.
YanıtlaSilSelamlar, tarifinizi denedim ancak bi yerde hata yaptim galiba. Karisimi aynen hazirladim ancak kivami fazla akici oldu. Daha koyu kivamli olmasi gerekirdi sanirim. Acaba mikser kullanmis olmam mi sebep oldu. Bi yorum yaparsaniz sevinirim.
YanıtlaSilKıvamın akıcı olması yumurtalarınızın büyük olması veya peynirinizin su oranının yüksek olmasından kaynaklanabilir. Büyük ihtimalle peynirinizin su oranı yüksektir. Peyniri kendiniz yaptıysanız akış kanallarını bozmamanız için kesinlikle bastırmamanız veya sallamamanız gerekiyordu. Akışkanlık için başka bir ihtimal yok. Şeker ve yumurtayı bir birine yedirirken mikseri kullanın (açık sarı renk alınca işlem tamamdır.) Peynirle karıştırırken mikseri kullanmayın. Anlatılanları harfiyen yerine getirirseniz spesifik durumlar dışında sorun çıkmaz. Krema ilk yapıldığında biraz akışkan oluyor dolaba girince dinlendikçe kıvamını buluyor. Bunu da göz önünde bulundurun. Yeni yılınız kutlu olsdun.
YanıtlaSilMerhaba, bu tarifinizdeki yumurtalarınızı önce ısıl işlemden geçiriyor musunuz? (evde benmari usulü ile)? eğer öyleyse kaç dk benmaride tutuyorsunuz sarıları?
YanıtlaSilSaygılar.
Merhaba sn. Seda tarifin orjinalinde ısıl işlem uygulanmıyor. Çiğ yumurta ile yapılıyor. Çiğ yumurta ile tiramisu yapımını detaylıca anlattım linki veriyorum incelerseniz fikir sahibi olabilirsiniz. http://www.tiramisutarifi.com/2012/03/cig-yumurtali-tiramisu-yapimi.html
YanıtlaSilmerhaba ben yumurta konusunda cok tereddutte kaldım yumurtalar ciğ şekilde kokmaz mı? mascarpone ile denemeyi çok istiyorum fakat bu zamana kadr eskişehirde yoktu şimdi buldum misafirlerime yapmayı düşünüyorum ama korkuyorum sarısı kokar mı diye acaba normal yapsam hiç risk almasam mı :)
YanıtlaSilKokması söz konusu bile değil. Normalden kastınız nedir bilemiyorum ama normali zaten yukarda yazılı. Diğerleri bu tarifin varyasyonları.
YanıtlaSilnormalden kastım labneli tarifti :)
YanıtlaSilgercekten guzel tarif bende denedim esim cok begendi bu tarif orjinal tariftir ayrica yumurta oldugunun varkina bile varmiyorsunuz deneyin derim :)
YanıtlaSilYaptim harika oldu sadece 1 kasik un koydum kati olmasi icin.cunku karisim biraz siviydi.uzun kek kalibinin icine jelatin serdim katkat icine yaptim.aksam yaptim sabahta ters cevirip kakao serptim harika oldu.kaliptanda cikinca super oldu heryeri esit
YanıtlaSilmascarpone ile labe arasındaki fark nedir acaba tadı çok etkiliyormu
YanıtlaSilMascarpone peyniri tatlımsı farklı bir aromaya sahip. Labne ile arasında bana göre çok fark var ben hepsini yaptım damak tadı hassas ve mükemmel tad arayanlar için maskarpon öneririm ilk denemeleriniz ise labneyle yapabilirsiniz. Kıvam farkı da var labne bazen sulu olabiliyor karıştırırken fark edebiliyorsunuz.
YanıtlaSil